2017. január 21., szombat

Look at what you've done /6.

[ A kép mnstrcndy munkája, a hátteret nem tudom, honnan szedtem külön. ]

Fejezethossz: 2.3k
Judgment Hall, here we come.
{Előreláthatóan ezután jön a 7. fejezet, amiben lezárom a genocide runt, aztán egy epilógus jön a 8-ban.}
És bocsi a késésért.

hol nyerek én ezzel? – szisszent fel Sans, a kezei ökölbe szorultak a zsebében. A sál nyugtalanul ült a nyaka körül.
- Hamarabb meghalsz.

Who, who are you really?
And where, where are you going?
I've got nothing left to prove
'Cause I've got nothing left to lose.
See me bare my teeth for you.
Who, who are you?
[ x ]


← 1. fejezet
♡ ♡ ♡
♡ ♡ ♡

/6.

Sárga volt a terem, ahol az egésznek végződnie kellett, mindenre narancs fényeket vetve a kinti világításban. Az árnyékok mély árkok voltak csupán a fénycsíkokban, és takarásban állt Sans, nézve az ítélkező sárgát.
A gyerekléptek halkan érkeztek, finoman és majdhogynem ártatlanul. Közel sem volt a kezdeti törtetéshez a hóban, vagy pattogó rohanáshoz Hotlandben – ez már számító és megfontolt séta volt, egy olyané, aki mindenre fel van készülve, de még nem tudja, hogy mire is kéne.
Egymás láttán megállt az idő számukra, csak hogy aztán tovább haladjon a közeledő emberrel; apró aranyszív függő, fénylő kés, és nyitott, vörösben játszó szemek.
- Te… – suttogta a gyerek, és majdhogynem elégedett mosoly ült az ajkán, miközben jobb fogást talált a fegyvere nyelén.
Erre nem felelt senki, szinte a terem is visszafojtott lélegzettel várt, feszült, pulzált körülöttük. Mit tenne egy olyan hős, aki igyekszik megmenteni az utolsó darabkáit egy esélytelen világnak? Aki őszintén hisz a változás erejében?
Ez nem Sans volt, tudták jól mindketten, és mégis megszólalt. Az ismerős narancs sál a nyakában lógott, és talán ez adott neki erőt, hogy beszéljen.
- hé. elfoglalt voltál, mi? – A saját levegővétele sértette a beállt némaságot, így folytatta: – lenne egy kérdésem számodra. hiszel abban, hogy a legszörnyűbb ember is képes változni? hogy bárkiből válhat jó ember, ha egyszerűen megpróbálja?
A gyerek gunyoros fejfélrebiccentéssel válaszolt, mire Sans megcsóválta a sajátját. Hát persze. Nem is neki való volt az optimista beszélgetés egy reménytelen ügyben. Az Papyrus volt.
- heh heh heh… – Döcögve nevetett, reszkető vállal, és talán normál emberként elkeseredett könnyek lettek volna a szemében. Így az arca csak csontszáraz volt. – rendben, jobb kérdés: mennyire akarsz szenvedni? mert tudod, ha még egyet előre lépsz, azzal felelősséget vállalsz mindenért, amit tettél. a felelősséged pedig én vagyok. az pedig nem igazán fog tetszeni.
Csusszanó, kíváncsi lépés, és Sans vállrándítását éhesen villogó szemek figyelték.
- heh. bocs, öreg hölgy. ezért nem teszek ígéreteket.
A kettejük lelke finoman vibrált a mellkasukban, ahogy egymásra meredtek és a mágikus harc már most elkezdődött, de Sans még mindig zsebre vágott kézzel figyelte a másikat lustán.
- gyönyörű nap van odakint. madarak énekelnek, virágok virulnak. ilyen napokon, mint a mai, a hozzád hasonló gyerekeknek…
A gyereknek nem igazán volt ideje reagálni, mikor átdöfte a lábszárát csonttal, amit követett a kést tartó keze; a következő támadások végigzongoráztak a gerincén. A körülötte felbukkanó szörnykoponyákból sugárzó lézer után üvöltve rogyott a kőpadlóra, mint egy sebzett állat. A levegőben égett haj- és textilszag terjengett, miközben Sans érdektelenül meredt az előtte térdeplőre.
- A pokolban kéne égniük – fejezte be végül, hangja visszhangozva csapongott a falak közt. – huh. sose értettem, miért nem használja senki egyből a legerősebb támadását.
A lenti szörnyek varázsa miatt minden harcnak rendszere volt: lépésenkénti időt kapnak, tudnak gyógyulni, ami így az emberekre is vonatkozik; a szörny ételeket fogyasztva a mágiát vonják ki belőle, regenerálódva.
A kölyök vérző tagokkal emelkedett fel, fogai közt morzsolva az első kezébe akadt dolgot, amit kirángatott a táskájából.
- akkor kezdjük is el – vigyorodott el Sans, mert az már biztos volt, hogy ezen jól el fog szórakozni. A szeme előtt már nem a Frisk-kinézetű gyereket látta; a pulóvere mintáját elfedte a hamu, a szeme vérszínben játszott, ahogy acsarkodva fogta a kését, mindenfelé tekintgetve a támadást várva.
Csont csípőmagasságban és fentről is jött, amik közt átvetette magát, beütve a bokáját, ami így lilán villogott pár másodpercig. Rémülten kapott a mellkasához, a lelkét figyelve némán, és Sans is így tett. A magas számok töretlenül csökkentek, aztán bestagnáltak.
LV 19
HP 45/92
- neked lv, nekem karma – kacsintott a csontváz, mire egy meggondolatlan suhintást kapott maga felé, ami elől könnyedén kitért. Legalábbis nagyon igyekezett, hogy könnyűnek tűnjön, miközben a zsebében pihenő kezei ökölbe szorultak. – azt vártad, hogy majd ott állok és hagyom, hogy megüss? heh. …nem felelsz? azt hittem, legalább káromkodni tudsz.
- Ha tudnád, mi mindent el tudnék hordani rólad… - sziszegte a gyerek, riadókészültségben hátrálva tőle.
- ja, képzelem – biccentett erre ő, egy kék és egy fehér csontot küldve felé gyorsan szánkázva. Még két ilyen pár, és az egyik végén pihent egy piros, vergődő szív, ami holtan szétomlott.

♡ ♡ ♡

Sans kinyitotta a szemét. A folyosó ugyanolyan fényben tündökölt, mint eddig, de az előtte heverő holttest eltűnt, s az ellentétes faltól ugyanaz a gyerek sétált elégedetten.
- Kellemetlen csalódás vagy, Sans, de el kell ismernem, eddig ez a legizgalmasabb része a játéknak.
Erre nem illett sem „köszönöm”, sem hallgatás, így ismét megszólalt:
- gyönyörű nap van odakint. madarak énekeln—
- Pofa be! – szólt rá a kölyök, de a sorozatos döfések a testén elnémították, még ha egy nyöszörgő halomban is hagyták őt.
- ne szakíts félbe; az az én dolgom – vigyorgott rá gátlástalanul örömtelien. – ahogy mondtam: szép idő van odakint. miért nem pihensz egy kicsit és hagyod az egészet?
- Mert szerinted majd hallgatok rád? – köpte a másik, és vér csordult le a szája szélén.
- nekem ugyan mindegy – vallotta be őszintén Sans. – így is, úgy is alulról szagolhatod majd az ibolyát. ha már van egy kis virág barátod. …oké, ez nagyon rosszul hangzik.
A gyerek válasza csupán hörgés volt:
- Ez a legjobb poén, amit most be tudtál nyögni, csonti?
- úgy néz ki, kezdek kifogyni a viccekből. – Elgondolkozva nézte a földön heverőt. – tudod, ha csontban fekszel, akkor lemegy az életed.
- …KARMA, mi?
- gyorsan tanulsz.
Kirántotta magából a csontot, mire üvöltött egyet, ahogy a sajátja pedig törött a mozdulattal. Zihálva és remegve, de felküzdötte magát két lábra. Ami majdhogynem elképesztőnek hatott az állapotát tekintve – Sansnek el kellett ismernie, hogy volt benne kitartás (eltökéltség). Persze maguk kárára, mert csak elhúzta mindkettejük szenvedését.
LV 19
HP 1/92
A gyerek kiköpte a fogát, vért küldve utána, miközben a keze görcsösen markolta a saját oldalát. A pulóver felszakadt, egy nyílt sebet felfedve a bőrén, amit ujjaival igyekezett mégis egyben tartani. Tehetetlenül szorította a másik felhorzsolt kezében a kését, de a fogása kezdett gyengülni, ahogy felnyögve térdre rogyott.
- Meg a faszom esne, uh, beléd… – nyögött fel megint, és kétségbeesetten nyúlt a táskájába akármi után kutatva, végül egy zörgő zacskót vett elő remegő kezekkel. A korábban használt serpenyő a földön koppant a lába előtt, a gyerek vizes zacskót tépett a fogával, ami magára is loccsant, de összességében elégedett volt magával, mikor egy része mégis az edénybe ment. Már csak egy valami hiányzott, ahogy a tömb tésztát kibontotta a csomagolásából.
- Nincs tüzed? – fordult Sans felé, ugyan még mindig remegő kezekkel, de pimasz mosollyal. Szóval teljesen komolyan gondolta a főzést.
- cserébe mit kapok?
- Pár perc nyugalmat.
Kék lángok lobbantak az edény alatt, de nem égették meg az embert; nem a csontváz köre volt, itt nem árthatott neki.
A rozsdás nyél alig vezette a hőt, véres ujjak markolták azt, ahogy a sekély edényben állt a víz. Még öt perc a tészta elkészüléséig.
Az első buborékok is megjelentek. Még négy perc a tészta elkészüléséig.
Odakint madarak csipogtak türelmetlenül, a gyerek velük dúdolt, mint egy felhúzott játékgép, egy-egy hanggal. A fűszer beleomlott a tésztába. Még három perc a tészta elkészüléséig.
A víz már hullámzott, de képtelen volt dobálni a merev tésztakockát, így csak körbeugrálta azt, törtetve. Egy darab tészta levált a többiről, körbeúszott. Még két perc a tészta elkészüléséig.
Lassan omlott le a tésztahegy, szétterülve a serpenyőben, amit egyáltalán nem erre terveztek. Az edény alja sikított a varázslángoktól és forrón izzott, gőz csapott a mennyezet felé. Sans áthelyezte a súlyát a másik lábára. Még egy perc a tészta elkészüléséig.
A serpenyő lekerült a tűzről, ami egyből ki is aludt, semmi nyomot sem hagyva a padlón. A víz még forrásfokon volt, mikor a gyerek a felét a szájába borította, felköhögve a hőtől, de lenyelte az egészet, égő ajkakkal pillantva fel a másikra, aki ellenben a lelkét és az adatait nézte.
LV 19
HP 51/92
És egyre nőtt.
A másik fele már nem égetett annyira, de a forró levesben nem volt már íze a tésztának. A gyerek vigyorogva, Sans tartózkodón, de összenéztek a kettejük közt lebegő számokon át.
LV 19
HP 91/92
- Ez jól esett! – pattant fel, levakarva a bőréről a rászáradt vért, ami alatt összezárult a sebe. – Oh, többet kéne lopnom. Ez hasznos cucc volt. Na, fene, most már elhasználtam. De marad legközelebbre is.
Sans unottan méregette őt, aztán intett a bal csuklójával. A már ismert koponyák (nyúltak és állatiak) ismét felbukkantak mögötte, széttárt állkapcsokkal.
- A múltkor nem ilyen sorrendben voltak – jegyezte meg a gyerek, a kése nyelére markolva, és a vigyora inkább hasonlított már vicsorra.
- még jó, hogy pont nem érdekelnek a szabályok – biccentett felé Sans, és élvezettel nézte a szökdécselő gyereket a kettejük kis beteg kidobósában.
- Mondd csak, Sans… – Megállt egy kicsit zihálva, amikor a támadás már véget ért. – Hogyhogy meggondoltad magad? Mármint, simán kihagytalak volna, nem mintha más annyira foglalkozott volna veled. Persze az öcséden kívül – kacagott fel élesen, egyáltalán nem emberien. – De komolyan, te élhettél volna egy hátrahagyott világban, miközben én tovább haladok a következőre. Mi ez a hirtelen ellenszenv? Nem az elején kellett volna „megölnöd”?
A csontváz egy sóhajtás nélkül bámult rá, mozdulatlan állkapoccsal válaszolt.
- túl beszédes vagy. mellőzzük.
- Ja, mert nem szoktam beszélni? – Megint ott volt az a nevetés. – Oh, mindenki így ismeri Frisket. Ide figyelj, csonthalom. Én leszek oly kegyes, és használom ezt itt – mutatta fel a kését –, hogy haladjunk. Cserébe te mesélsz kicsit nekem. Megállapodtunk?
- hol nyerek én ezzel? – szisszent fel Sans, a kezei ökölbe szorultak a zsebében. A sál nyugtalanul ült a nyaka körül.
- Hamarabb meghalsz. – Vállat vont. – Vagy akármi.
Csend volt, mintha a madarakat is lelőtték volna odakint, aztán a szörny is megvonta a vállízületét.
- valamelyikünk biztosan hamarabb meghal így. megállapodtunk. előbb te jössz.
Az ember közelebb jött, de nem fegyvert emelt – a keze a levegőben pihent, aztán megmarkolta a semmit, amiből számok lettek.
1 ATK 1 DEF
- Mennyei vagy – jegyezte meg negédesen, azzal visszaugrott a helyére, várva a másik reakciójára. A betűk lassan halványodtak el közülük, de az emlékük velük maradt, árulkodón és félőn.
- tudod, nem csak az érzelmek vezéreltek idáig – vallotta be neki Sans, ahogy a szeme már szüntelenül kék fényt ontott, és hasonló színben pompáztak az érkező csontok. Az ember úgy hajolt előlük, mint egy nád, aminek a szára mégsem tört meg. – egy anomália jött be a mi – más szó híján – idősíkunkba még egyszer régen. hiába nullázódott az idő, ez az egy kis hiba benne maradt, ami manipulálta az eseményeket.
A nyugodt csend ezután nem tartott sokáig, mert a kés felé lendült, centikre kerülve el őt, ami máskülönben egy végzetes szúrás lett volna.
- amíg az egész egyszer csak meg. nem. áll. – A szavainak döfésekkel adott nyomatékot, amik szintén lehelettel vagy még annyival sem kerülték el a testét. Az újabb késsuhintás jelképes volt csupán, a gyerek karja sajgott. – heh heh heh. miattad történt, igazam van?
- Jackpot! – nevetett vissza véren át, miután esés közben elharapta a nyelvét, így most friss zúzódásokkal egyenesedett fel, lógó karokkal, mint egy szakadt húros marionett bábú.
- persze nem igazán várnám el, hogy átérezd. – A gyerek üvöltött a kék sugártól, aztán egy csont ledöntötte a lábáról. Támadások tömege sorozta meg a mellkasát és a védekező karjait. – tudni, hogy egyszer mindennek vége lesz, elölről kezdődik, és nem tehetsz ellene? kicsit letörő.
Az ember köhögve tápászkodott fel, utolsó reményeként egy fahéjas csiga-szerű ételt magába tömve, habár így sem volt valami fényes a kilátása.
- az emberek lelke létezik igazi szeretet nélkül, igaz? ez a hamis lv öl majd meg, ha egyáltalán élsz még. ember vagy? áh, hagyjuk a filozófiát, sose volt az asztalom.
Az összeharapott fogakon csak zihálás tört fel, mikor egymás után dobta magát félre a támadások útjából. Sans zavartalanul folytatta a monológját, mert minek állt volna meg? Annyira mindegy volt.
- rég felhagytam azzal, hogy megpróbáljak visszamenni – vont vállat közömbösen. – képtelen vagyok rá, mert eltökéltség kell, és akkorám még nekem sincs, hiába tudhatom részben magaménak. te képes lennél rá, de úgyis újracsinálnád. újra és újra.
Már csak bármiféle düh nélkül, rutinból csapkodta meg a csontokkal minden irányból. Lézer pörkölte a haját. Neki viszont gyorsnak kellett lennie, hogy a másik ne vágjon a kabátjába.
- és ismét itt kötnénk ki bármiféle emlék nélkül. legalábbis a többiek számára anélkül… mi túlságosan tudjuk, mi történt, nem igaz? – meredt rá vádlón az egyetlen kék írisz, és Sans ismét zsebre tette a kezét.
- Milyen megható történeted van, mindjárt meg is siratlak – horkantott fel a másik, a szeme sarkából viszont vér folyt le lustán az álla felé. A szája keserű volt a quiche édese után, amit túl nagy falatokban nyelt le, és még érezte a nyomását a torkában.
- te viszont egyenesen szánni való vagy – felelt neki hasonló hangnemben Sans, csupán… fáradtabban. Megviseltebb volt a hangja most, mint pár körrel korábban. A keze bizonytalansággal emelkedett mellkas magasságba, hogy előhívja a megszokott koponyákat. – talán én is ilyen vagyok, fogalmam sincs. de hiába adtam már fel rég a visszajutást… tudom, hol fog ez az egész kikötni. vagy nem, de jobb is így. és így már képtelen vagyok nem foglalkozni vele.
Fülsiketítő robbanással vált le az egyik oszlop a talapzatáról, mikor a célzás félrement a sugárral, mire az egész terem megremegett körülöttük. A gyerek port köhögött, Sans mozdulatlanul állt vele szemben.
- sosem irányítottam én, de te sem igazán. bár a döntés a te kezedben volt mindvégig… ahogy most is. figyelj, tudom, hogy valahol ott benned, mélyen ugyan, de van még egy kis része annak az embernek, akit ismertem. – Finoman tárta csak ki a kezét, az ujjai szétnyílva mutattak megadást, de ugyanakkor a tartása nem lett kevésbé feszült. – ugyan már, kölyök. elfelejthetjük ezt az egészet, ha most leteszed a fegyvert, és… ezzel igencsak megkönnyítenéd a dolgom.
A másik akaratlanul felkuncogott erre, a kérdése mégis hűvösnek hatott.
- Mennyire nézel naivnak, Sans? – törölte meg közben a véres orrát egy sötét zúzódás alatt. – Azt hiszed, hogy majd menni fog a rábeszélés? Okosabbnak gondoltalak ennél. Tudod, másnak sem sikerült meggyőznie. Vagy emlékeztetnem kell téged? – A vigyora igazán démoni volt a keskeny gyerekarcában.
A csontváz ösztönösen hátrált egy lépést az arckifejezése láttán, aztán csak összeharapta a fogait. A gyerek a nadrágzsebébe nyúlva kotort benne, aztán valamit a markában tartva húzta vissza az öklét.
- Ezek szerint elfelejtetted. – A tenyeréről port fúj, ami finoman szitálva terült szét a padlón, egészen Sans papucsáig elszállva és megülve azon is. Várakozón szemlélte a szörnyet. – Meg sem kérded, mit csinálok? Na, kérdezd meg.
- mit csinálsz? – szűrte a fogai közt Sans, amik kényszeredett vigyorra születtek.
- Gondoltam, Papyrus értékelné, ha tudná, hogy a hamvait olyanra szórom, akit szeret—
És még csak másodszor halt meg.



♡ ♡ ♡
Ötletet a tésztához [ Roro ] adta.
♡ ♡ ♡
Az utolsó jelenet ezen a [ képregényen ] alapszik.
♡ ♡ ♡
Imádkozzatok, hogy még a hónapban legyen update.
Nem lett.
♡ ♡ ♡
7. fejezet  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése